Bekijk je kansen

Er is geen enkele baan die op de wereld die niet verandert in de loop der tijd. Wij concentreren ons op de functies die de komende jaren het snelst en meeste zullen veranderen door automatisering, digitalisering en robotisering.

 

Kijk bij een van de veranderende functies om een beeld te krijgen wat de mogelijkheden vanuit dit werk zijn richting ander kansrijk werk. Je zult zien dat het dichterbij is dan je denkt.

Voorbeelden

Voorbeelden

Blog de eerste titel staat nu hier

Dit is de samenvatting van het artikel

Ronald – was teamleider en runt nu een sportschool

Ik ben Ronald, jarenlang was ik teamleider bij de gemeente in sportcentra en zwembaden. Toen mijn functie kwam te vervallen ben ik vroegtijdig aan de slag gegaan met mijn loopbaanverkenning. Na een aantal sessies heb ik de stoute schoenen aangetrokken en geleidelijk de sprong gemaakt naar mijn eigen bedrijf in personal training. Met behulp van mijn laatste werkgever kon ik in drie stappen binnen een jaar volledig in mijn eigen inkomen voorzien. Nu heb ik een succesvolle sportschool in mijn eigen woonplaats en heel veel trouwe klanten die genieten van mijn personal training.

Alfred – van administratief medewerker tot glazenwasser

Mijn naam is Afred. Sinds jaar en dag was ik administratief medewerker, tot mijn werk in stappen geautomatiseerd werd. Op mijn vrije dagen werkte ik al parttime als zelfstandige in de buitenlucht als glazenwasser en reiniger van dakgoten. Het geeft mij voldoening zaken schoon te maken en ik geniet van het contact met verschillende soorten mensen. Mijn werkgever heeft mij de kans geboden in stappen een fulltime bestaan als zelfstandige op te bouwen en daar geniet ik nog iedere dag van.